HU EN DE
NYITVATARTÁSI IDŐ:
H-P 08.00 - 17.00
Telefon:
  +36 84 310-465
+36 70 443-3210

Cégtörténet

Tóth Imre

Vállalkozásunk története generációkra vezethető vissza. Családunk autóiparban működő tevékenysége a magyarországi autóstörténelemmel együtt kezdődött.

A két világháború közötti időszakban, amikor Magyarországon forgalomba kerültek az első autómobilok, Tóth Imre Siófokon taxi vállalkozást alapított.

Több autómobillal jövedelmező tevékenységet folytatott. 1951-ben, az akkori politikai erők hatására a gépjárműpark állami tulajdonba került, így Tóth Imre sofőrként folytatta pályafutását.

A következő generáció -Tóth József- továbbra sem tágított az autós iparág mellől és Siófok belvárosában, a családi telek kertjében, kisiparosként gépkocsik szervizelésébe kezdett.

Később a városban lévő telket kisajátították, így új telephelyre volt szükség, hogy folytathassák a munkát.

A választás az akkori ÁFOR (mai MOL) benzinkút melletti telekre esett, amely mai napig a szerviz telephelyét adja.

A következő generáció -Tóth Zoltán- bővítette a telepet mai méretére és közben állapodott meg a BMW képviselettel, s így a szerviz hosszú évekre hivatalos BMW márkaképviselet lett. A 80-as, 90-es évek nyarain a német turizmus komoly forgalmat generált, azonban a balatoni turizmus átrendeződött és így egyre inkább csökkent a kereslet a német márka iránt. Idővel a gyár álatal szabott feltételek egyre nehezebben voltak összeegyeztethetők a helyi kereslettel és így inkább kiterjesztettük a tevékenységünket egyéb típusok szervizelésére is, független autószervizzé váltunk ismét.
Természetesen továbbra is megmaradt a BMW specializáció, mind a szerszámkészlet, mind az elektronikai felkészültség tekintetében. Jelenleg nyolc gépjármű beállásból, egy motoremelőből, két raktárhelyiségből és egy irodából tevődik össze az épület. Az autók számára elegendő helyet a beállások mellett az épület előtti tágas terület biztosítja.